Programma overzicht:

 

Zondag 23, Opening tentoonstelling Jan Prins

Zaterdag 29, Rosa Rosability, Intuïtieve reading

 

Mei:

Zaterdag 6, Open dag van "de Poort"

Zaterdag 16, Bertine van Aalderen, Aurareading

Donderdag 18, Hara Krishna

Zaterdag 20, Esther Bohte & Moniqie Goemans over HSP
 

Juni:

Zaterdag 3, Bertine van Aalderen, Aurareading

Donderdag 15, Hara Krishna

 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yantra - programma

Ook in 2016: Elke derde donderdag van de maand hebben we in de winkel de groep Hara Krishna-bewustzijn te gast:

18:00 uur Prasadam; een vedische maaltijd, men kan direct na het werk of studie langs komen en een maaltijd nuttigen.

18:45 uur Bajan, meditatieve muziek.

19:00 uur Lezing op basis van de Bhagavad Gita "zoals Ze is" en het Srimad Bhagavatam (Purana's).

Er is gelegenheid tot discussie en het stellen van vragen.    

De avond wordt afgesloten met een puja, een ritueel bloemenoffer.

Deelname is geheel gratis en vrijblijvend , een donatie is welkom.

Zo mogelijk van te voren aan geven als u van plan bent te komen op Just4gaura@gmail.com , dit ivm de maaltijd.

NB ook tijdens de zomermaanden gaat het programma van deze groep gewoon door.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Op zondag 23 April om 14.00 uur wordt in het souterrain van Yantra een bijzondere tentoonstelling geopend. Het betreft schilderijen van de sjamaan Searching Deer, Jan Prins. Het betreft een aantal schilderijen met een uitgesproken spiritueel karakter.

Tijdens de opening zal Searching Deer een workshop geven met het thema: Kleurige geometrie van het hart. Hij zal samen met de aanwezigen enkele meditaties doen die ons helpen om meer vanuit ons hart te leven. Ook zullen er die middag prachtige kristallen klankschalen te beluisteren zijn.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Intuïtieve Kaartreading - Yantra

Omdat er veel belangstelling is voor deze readings hebben we voor het komende voorjaar al weer een aantal data met Rosa afgesproken. Omdat de belangstelling groot is willen we iedereen aanraden zich van te voren via de winkel aan te melden.  050-3136064 /  info@yantra.nl

29 April

Altijd al een reading willen hebben maar nog nooit gehad? Al vaker een reading gehad en er nu weer aan toe? Dit kan op:

Op bovenstaande zaterdagen en tijden zit ik aan een tafeltje bij Yantra om Intuïtieve Kaartreading te geven. Deze reading is gratis en een cadeautje van mij voor jou. Ik heb verschillende sets van kaarten die ik kan gebruiken. Op het moment dat jij aan mijn tafeltje komt zitten zal ik jou zelf laten kiezen welke kaarten we gebruiken. We kunnen kijken naar een specifieke vraag die jij hebt of een legging doen van de situatie nu, acties die je zou kunnen ondernemen en wat dit jou oplevert. Uit een kaartreading kan je nieuwe inzichten krijgen en soms krijg je dingen te horen die je eigenlijk al wist maar waarvan het fijn is dat ze nog even worden bevestigd.


Wees welkom aan mijn tafeltje voor een Intuïve Kaartreading.

Love & Light,
Rosa 

 

 

 

 

 

 

 

Website: www.rosability.club
Mail: info@rosability.club
Tel: +31647088522

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Anne Veen, over compassie in het Vipassanacentrum

vrijdag 27-1, 24-2, 24-3, 21-4, 19-5 en 23-6

Het is inmiddels duidelijk dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en dat we grote urgente problemen in de wereld gezamenlijk moeten aanpakken. In het boeddhisme noemen we dat onderlinge afhankelijkheid. Soms lijkt het echter wel alsof we juist verstrikt raken in de verschillen tussen (groepen) mensen. Het lijkt ook alsof het daardoor moeilijker en moeilijker wordt om nog gemeenschappelijke uitgangspunten te vinden en er bijna geen basis meer is om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te ontmoeten.

In het boek “vrij van religie” (Dalai Lama) komt naar voren dat compassie dé sleutel, dé verbindende schakel is die mensen, ongeacht hun culturele of religieuze verschillen allemaal kunnen herkennen. Compassie kunnen we een aangeboren onvervreemdbare universele waarde noemen, die we zelfs bij dieren terugvinden. Dit talent voor meeleven met de ander verdient waardering en aandacht omdat het een noodzakelijk ingrediënt is voor een vreedzame toekomst.

Onze gids is het boek “Compassie voor beginners” door Thupten Jinpa die jarenlang de vaste vertaler was van de Dalai Lama (die de Tibetanen kennen als de boeddha van compassie). Hoewel Thupten Jinpa een boeddhistische geleerde genoemd mag worden is zijn benadering praktisch, begrijpelijk en herkenbaar verbonden met het leven van elke dag. Het boek is voor de cursus te koop bij Yantra (www.yantra.nl) of verkrijgbaar tijdens de cursus.

meer info: http://www.vipassana-groningen.nl/activiteit/cursus-compassie/

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bertine van Aalderen,

reading bij Yantra:

Een aurareading geeft informatie over jou en je leven, je beweegredenen en je mogelijkheden. De aura (je uitstraling) bevat informatie over wie je bent, wat er binnen in je gebeurt en is gebeurd, wat je kwaliteiten en eventuele belemmeringen zijn.

Mijn ervaring is  dat een reading je makkelijk in contact brengt met jouw eigen, unieke kwaliteiten en inzicht geeft in aandachtspunten. Deze (h)erkenning heeft een positief effect op de manier waarop je naar jezelf kijkt.

Lijkt het je leuk om eens met andere ogen naar jezelf te kijken? Maak dan een afspraak!
Een sessie duurt ongeveer 45 minuten en de kosten zijn €27,50*.

Data voorjaar 2017:
zaterdag 8 april
zaterdag 13 mei
zaterdag 3 juni

Voor de indeling van de middag is het nodig om van te voren een afspraak te maken. Dat kan in de winkel, telefonisch via 050 313 60 64 of per mail:
info@yantra.nl.
* deze prijs geldt alleen voor de sessies bij Yantra.

Voor meer informatie ga naar bertinevanaalderen.nl/reading.

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6 Mei__Yantra in samenwerking met "de Poort"

De Poort is een plek van stilte en ontspanning in een stad vol beweging.  Het biedt je ruimte om te denken, te voelen en te zijn wie je bent, maar bovenal is het een poort naar lichtheid en vreugde. In dit moderne klooster bieden we een keur aan cursussen, lezingen en workshops, vele inspirerende manieren om jezelf te ontdekken, te herstellen of je te ontwikkelen.

 
De Poort gaat 4 proeflessen in Yantra verzorgen op zaterdag 6 mei. Deze proeflessen maken deel van het zomerprogramma van de Poort. Voor de proeflessen geldt: Vol is vol.
 
11:00 uur proefles: Zentangle - Meditatief tekenen. Een fascinerende nieuwe kunstvorm geeft ontspanning en rust in hoofd en lijf.
Meer informatie en aanmelden kan via: http://bit.ly/2nGZ2J0
 
12:00 uur proefles Tai Chi -  Ontspannen in kalme, met aandacht uitgevoerde bewegingen met positieve effecten op lichaam en geest.
Meer informatie en aanmelden kan via: http://bit.ly/2nNp6CW
 
13:00 uur proefles: Jin Shin Jyutsu - leren de energie van het lichaam te harmoniseren.
Meer informatie en aanmelden kan via: http://bit.ly/2nfgDME
 
14:00 uur proefles: Waar droom jij over? - Ontwikkelen van je eigen vaardigheden om dromen te duiden.
Meer informatie en aanmelden kan via: http://bit.ly/2ocZa6V
 
Een proefles duurt 20 minuten en kan tot 30 minuten uitlopen.
 
Om onze geheel aanbod op de open dag te zien kijk op: 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 Zaterdag 20 Mei, 13.30, Esthet Bohte & Monique Goemans

Esther Bohte en Monique Goemans verzorgen samen een lezing over Hoogsensitiviteit (HSP) . Een samenspel van twee mensen met een schat aan ervaring en materiaal, die afwisselend vertellen over hun eigen ervaringen (beiden zelf HSP), de ervaringen van de kinderen waarmee zij in aanraking zijn gekomen (beroepshalve en/of privé) afgewisseld met voordrachten uit het werk van beide auteurs.
Dit zal het geheel, speels, afwisselend en veelzijdig maken, stof tot nadenken geven en tips om toe te passen in de dagelijkse praktijk.

http://www.voelsprietje.nl/

 

 _____________________________________________________________________________________________________________________________