______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yantra - programma

__________________________________________________________________________________________________________________________

Hara Krishna ... 

Ook in 2017: Elke derde donderdag van de maand hebben we de groep "Hara Krishna-bewustzijn" te gast:

 

17:00 uur Prasadam; een vedische maaltijd, men kan direct na het werk of studie langs komen en een maaltijd nuttigen.

17:45 uur Bajan, meditatieve muziek.

18:00 uur Lezing op basis van de Bhagavad Gita "zoals Ze is" en het Srimad Bhagavatam (Purana's).

Er is gelegenheid tot discussie en het stellen van vragen.    

De avond wordt afgesloten met een puja, een ritueel bloemenoffer.

Deelname is geheel gratis en vrijblijvend , een donatie is welkom.

Zo mogelijk van te voren aan geven als u van plan bent te komen op Just4gaura@gmail.com , dit ivm de maaltijd.

NB ook tijdens de zomermaanden gaat het programma van deze groep gewoon door.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Sharna is er weer.

Sharna the gypsy is back, terug van haar wereldreis en terug bij Yantra. Zij pakt de draad van haar tarot en engelenkaart readings weer op: Tot nader aankondiging elke donderdagmiddags vanaf 16.00 uur (engelstalig)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Intuïtieve Kaartreading - Yantra

13.00 - 16.00 uur

Omdat er veel belangstelling is voor deze readings hebben we voor het komende voorjaar al weer een aantal data met Rosa afgesproken. Omdat de belangstelling groot is willen we iedereen aanraden zich van te voren via de winkel aan te melden.  050-3136064 /  info@yantra.nl

Zaterdag 14 Oktober

Altijd al een reading willen hebben maar nog nooit gehad? Al vaker een reading gehad en er nu weer aan toe? Dit kan op:

Op bovenstaande zaterdagen en tijden zit ik aan een tafeltje bij Yantra om Intuïtieve Kaartreading te geven. Deze reading is gratis en een cadeautje van mij voor jou. Ik heb verschillende sets van kaarten die ik kan gebruiken. Op het moment dat jij aan mijn tafeltje komt zitten zal ik jou zelf laten kiezen welke kaarten we gebruiken. We kunnen kijken naar een specifieke vraag die jij hebt of een legging doen van de situatie nu, acties die je zou kunnen ondernemen en wat dit jou oplevert. Uit een kaartreading kan je nieuwe inzichten krijgen en soms krijg je dingen te horen die je eigenlijk al wist maar waarvan het fijn is dat ze nog even worden bevestigd.


Wees welkom aan mijn tafeltje voor een Intuïve Kaartreading.

Love & Light,
Rosa 

 

 

 

 

 

 

 

Website: www.rosability.club
Mail: info@rosability.club
Tel: +31647088522

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Anne Veen, in het Vipassanacentrum.

Het onderwerp voor dit komende najaar wordt Lo Jong, gedachtentraining: 8 sept, 6 okt, 3 nov. en 8 dec, 19.30 - 21.00 uur.  https://www.vipassana-groningen.nl/activiteit/cursus-mind-training-lo-jong/

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bertine van Aalderen,

reading bij Yantra:

Een aurareading geeft informatie over jou en je leven, je beweegredenen en je mogelijkheden. De aura (je uitstraling) bevat informatie over wie je bent, wat er binnen in je gebeurt en is gebeurd, wat je kwaliteiten en eventuele belemmeringen zijn.

Mijn ervaring is  dat een reading je makkelijk in contact brengt met jouw eigen, unieke kwaliteiten en inzicht geeft in aandachtspunten. Deze (h)erkenning heeft een positief effect op de manier waarop je naar jezelf kijkt.

Lijkt het je leuk om eens met andere ogen naar jezelf te kijken? Maak dan een afspraak!
Een sessie duurt ongeveer 45 minuten en de kosten zijn €27,50*.

Data najaar 2017:
       
zaterdag 7 oktober
zaterdag 4 november
zaterdag 2 december


Voor de indeling van de middag is het nodig om van te voren een afspraak te maken. Dat kan in de winkel, telefonisch via 050 313 60 64 of per mail:
info@yantra.nl.
* deze prijs geldt alleen voor de sessies bij Yantra.

Voor meer informatie ga naar bertinevanaalderen.nl/reading.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Linda Rood -  "Het Ja-gevoel" : Begeleide meditatie.

Zaterdag 14 Oktober 11.00 - 12.30

S.v.p. aanmelden via de winkel: 050-3136064 of info@yantra.nl

Linda Rood ontdekte het Ja-gevoel toen zijzelf een persoonlijke crisis doormaakte. In haar praktijk gebruikt zij sinds een aantal jaren de Vragen naar Vrijheid en veranderde er de levens van vele mensen mee. Naast het geven van individuele sessies, organiseert ze ook meditatieve bijeenkomsten, stiltedagen en trainingen.

Over de begeleide meditatie:

Om je hart te kunnen volgen en het ja-gevoel in jezelf op te merken, is het belangrijk om ruimte te maken voor stilte. Gedurende deze begeleide meditatie zal ik je uit nodigen om te ontspannen in het meest natuurlijke en eenvoudige dat er is, namelijk jezelf zijn. Zodat je je heel zijn kunt ervaren en je ontvankelijk bent voor de fluistering van je hart en dat wat nu gehoord en gezien wil worden.

Tijdens deze meditatieve bijeenkomsten volgen we ‘een omgekeerde weg’.

Meestal zoeken we naar ons ongeconditioneerde, vrije en wezenlijke zelf zoals we dat gewend zijn te doen. We zoeken naar iets. Een (spirituele) ervaring, gedachte, gevoel, sensatie zoals stilte of leegte of wat het ook maar is wat je bent gaan plakken op het woord wezenlijke zelf of verlichting. Je zult je ware zelf echter nooit vinden in de wereld van ietsen en iemanden. Wie je werkelijk bent is niet iets. En omdat je in essentie geen vorm hebt en ook niet onderhevig bent aan tijd en ruimte, zal je jezelf in dat domein niet kunnen vinden. Met een begeleide meditatie leer ik je hoe je je aandacht naar binnen kunt richten, terug naar zijn oorsprong, aanwezigheid. We keren de aandacht als het ware om, zichzelf in.

Gedurende de bijeenkomst kun je op deze manier in je eigen ervaring ontdekken hoe je een shift kan maken in perspectief. Een shift van het opgaan met de aandacht in de tastbare wereld van vormen en materie, zoals gedachten en gevoelens. Naar opmerken waar dit alles in verschijnt, in jou! Alle ideeën die je mogelijk hebt over verlichting en bevrijding… waarin verschijnen die? In jou, in je verlichte staat van zijn ofwel bewustzijn! Maar zo eenvoudig kan het toch niet zijn?! Zo eenvoudig is het.
Het is de geconditioneerde denkende geest die er graag weer iets ingewikkelds van maakt en obstakels opwerpt. Als dat gebeurd kun je het zien als een uitnodiging om (meditatief) te onderzoeken wat het nog is dat je gelooft dat de realisatie van wie je werkelijk bent belemmerd.

Ik begin de bijeenkomst met een geleide meditatie waarna ruimte is voor het onderzoeken van eventuele vragen die je hebt. We sluiten af met een stilte meditatie.

Het is aan te raden om warme sokken of sloffen mee te nemen en e.v.t. een omslagdoek.

Hoe meer het denken zich ontspant,
hoe meer vertrouwen toeneemt,
hoe meer je werkelijkheid
vanuit hier vorm krijgt.
 
_____________________________________________________________________________________________________________________________
Qigong - Roel Jansen, de school van de kraanvogel. Zaterdag 21 Oktober, 28 Oktober en 11 November (14.00 - 15.00 uur)
 
 
Drie zaterdag middagen waarop u kunt u bij ons kunt kennismaken met Roel Jansen.
 

Qigong bij Yantra

Wat is Qigong?

Qigong (ook wel geschreven als chi kung) betekent letterlijk ‘oefening in qi’, oftewel ‘oefening in levensenergie’. De oefenmethode komt uit China.

In het traditionele Chinese denken is onze gezondheid -fysiek en mentaal- een gevolg van de vrije doorstroming van deze qi. Ook TCM (de Traditionele Chinese Medicijnleer), bekend van o.a. acupunctuur, baseert zich op dit idee.

De vrije doorstroming van onze levensenergie wordt belemmerd door fysieke en mentale spanning. Daarom richt qigong zich op mentale rust en lichamelijke ontspanning; dat doet het via rustige en vloeiende bewegingen, ademhalingstraining en speciale training om de geest ‘stil’ te krijgen.

Wudang Qigong

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten Qigong. Elke Qigong heeft zijn eigen specifieke doelstellingen. De Wudang Qigong die bij Yantra wordt aangeboden onderwijst het basisniveau van de Chinese interne alchemie. Interne alchemie hield zich in vroeger tijden bezig met de zoektocht naar onsterfelijkheid. Tegenwoordig is het een kunst die leidt tot een lang en gezond leven.

Het verschil tussen Qigong en Tai Chi

De belangrijkste verschillen tussen Tai Chi en qigong zijn dat Tai Chi een krijgskunst is en qigong is puur en alleen een gezondheidskunst; dat Tai Chi veel ruimte vraagt omdat het geoefend wordt in een ‘vorm’, terwijl je qigong op een vierkante meter kunt oefenen; en dat Tai Chi eerst een behoorlijk lange tijd om die vorm aan te leren en daarna kun je er pas mee aan de slag, terwijl je qigong kunt leren in pakweg tien lessen: de rest is hooguit herhalen en verdiepen van wat je in die tien lessen geleerd hebt.

De voordelen van qigong

Gezondheid, gezondheidsverbetering, mentale rust en fysieke ontspanning zijn de basisdoelen van qigong. Bijkomend gezondheidsvoordeel is dat qigong-beoefenaren betere resultaten verkrijgen wanneer ze een acupunctuurbehandeling ondergaan.                                             

Wie is de leraar?

Roel Jansen (1961) is in 1976 begonnen met Chinese Krijgskunsten en qigong. De Wudang Qigong beoefent hij sinds 1990. Om meer te leren over de achtergrond van qigong en om de originele Chinese teksten te kunnen begrijpen heeft hij Chinese Talen & Culturen gestudeerd in Leiden en is hij opgeleid tot acupuncturist en tuina- (Chinese massage) therapeut. In 1996 richtte hij de School van de Kraanvogel op die gevestigd is in Den Haag. Roel heeft diverse boeken gepubliceerd over Tai Chi en Wudang Qigong. Hij is te vinden via zijn website www.kraanvogel.nl.

Wanneer begint qigong bij Yantra?

Speciaal om je kennis te laten maken met Wudang Qigong (en met Roel) zijn er drie kennismakingslessen, namelijk op 21 en 28 oktober en op 11 november. Alle drie de lessen beginnen om 14.00 uur en duren een uur. Deelname is gratis, aanmelden is niet noodzakelijk.

______________________________________________________________________________________________________________________________